Hotel boeken

Wil je graag een hotel boeken in Madrid? Dan kun je dat op deze website heel voordelig doen. Deze metropool ligt in het midden van Spanje, op de Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoofdstad en de grootste stad van het land. Verder is het de op twee na grootste stad van de Europese Unie en daarmee een van de belangrijkste steden van Europa.

Klimaat van Madrid

Madrid heeft een mediterraan klimaat met veel continentale invloeden. De zomers zijn er warm en de winters kunnen er soms redelijk koud zijn. Het klimaat van Madrid is heel anders dan dat steden in het Middellandse Zeegebied, zoals Barcelona of Valencia. Het klimaat lijkt op dat van de steden Sevilla of Córdoba.

De winters zijn er redelijk koud, waarbij de minimumtemperaturen kunnen dalen tot beneden het vriespunt. Soms sneeuwt het er. De zomers zijn weer erg warm. In de zomermaanden juli en augustus komt de temperatuur niet onder de 30 graden. Deze stijgt dan regelmatig tot 40 graden. Doordat de stad 700 meter boven het zeeniveau ligt en er een droog klimaat heerst, daalt de temperatuur ’s avonds en ’s nachts. In Madrid regent het niet vaak.

Het voorjaar begint vroeg in Madrid. Vanaf februari tot en met april liggen de temperaturen dan rond de 15 tot 17 graden. Dit is dus een fijne periode om Madrid te bezoeken. In de maanden mei en juni is het al redelijk warm in Madrid. De temperaturen liggen dan ver boven de 20 graden.

In de zomermaanden juli en augustus is het erg heet in Madrid. De temperaturen liggen dan tussen de 35 en 40 graden. Het is dan geen aanrader om de stad te bezoeken. Verder zijn sommige musea, bezienswaardigheden en winkels dan gesloten, omdat veel inwoners de warme stad zijn ontvlucht.

In oktober en november is het al weer wat koeler. Je kunt de stad dan prima bezoeken. Aangezien het er weinig regent, kun je Madrid prima bezoeken in de herfst en de winter. Ook al kan het er in de winter koud zijn, toch schijnt het zonnetje nog vaak en is de lucht prachtig blauw. Als je jezelf warm inpakt, kun je ook dan nog goed van de stad genieten.

Tal van bezienswaardigheden

In een wereldstad als Madrid is er ontzettend veel te zien. Je kunt hier dan  ook makkelijk een lange tijd blijven. In een week of twee weken kun je niet alles zien van de stad en zal je dus keuzes moeten maken. Wij helpen je hierbij en hebben de belangrijkste bezienswaardigheden even voor je op een rijtje gezet.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Het plein werd in de zestiende eeuw ontworpen. In de zeventiende eeuw werd het uiterlijk aangepast en kreeg het plein zijn huidige naam. Vroeger werden er hier stierenvechten gehouden, waren er openbare executies te zien en werden er markten en festiviteiten georganiseerd. Tegenwoordig wordt het plein vooral gebruikt door straatartiesten en muzikanten. Rondom het plein vind je tal van leuke winkeltjes en een aantal historische gebouwen.

Palacio Real

Het Koninklijke Paleis van Madrid is een absolute mustsee. Het is een van de grootste paleizen van Europa en het werkpaleis van de Koning van Spanje. Het werd gebouwd tussen 1738 en 1764. Boek hier een rondleiding en bezichtig de gala-eetzaal, troonzaal, de Koninklijke apotheek en de prachtige tuinen.

De Puerta de Alcalá

Dit poortgebouw het meest bekende monument van Madrid. Het bouwwerk is gebouwd in een neoklassieke stijlen en fungeerde als vervanging voor een kleiner poortgebouw. Toen de stadsmuur in 1869 was afgebroken, had de poort geen functie meer. Het huidige plein, ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid) is toen ontstaan.

Paseo de Recoletos

De lange stadsboulevard Paseo de Recoletos ligt in het verlengde van de Paseo del Prado. Deze boulevard is ingericht als voetgangerszone met diverse beelden en fonteinen. Aan deze boulevard ligt de nationale bibliotheek, welke in de negentiende eeuw is gebouwd. Maak een wandeling over de boulevard en geniet vervolgens op een van de terrassen van een heerlijk Spaans drankje.

Museo del Prado

Ben je een kunstliefhebber? Breng dan zeker een bezoekje aan Museo del Prado. Dit is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. In het museum zijn diverse kunstvormen te zien, waaronder 5000 tekeningen, 1000 munten en medailles, 8600 schilderijen en 700 beelden.

Markt Rastro

In de wijk El Rastro is er elke zondag een grote markt. Deze is verdeeld over diverse straten. In de hoofdstraat van de markt is vooral kleding te koop. In de andere straten vind je bijzondere goederen, zoals boeken, meubels, kunst, ambachten en antiek. Je kunt hier dan ook uren rondkijken. Er zijn voldoende terrasjes en bars om te genieten van een lekker drankje en een maaltijd.

Parque del Buen Retiro

Ontspanning vind je in het Parque del Buen Retiro. Dit park ligt achter het Prado Museum. In het weekend is hier veel te zien. Maak hier een wandelingetje en bezichtig de overblijfselen van het Koninklijk Paleis van koning Filip IV.

Uitgaan

Het uitgaansleven is een van de topattracties van de stad. In Madrid vind je in elke straat wel cafés, barretjes en restaurants. Start hier met een lekker diner in de wijk Calle Huertas. Je vindt hier tal van goede, sfeervolle restaurantjes.

 Goedkoop een hotel boeken Madrid? Dan bieden wij jou de beste en de leukste accommodaties tegen voordelige prijzen.