Aeropuerto Barcelona

Wat wij kennen als Barcelona International Airport, staat in het Spaans bekend als: ‘Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat’ en El Prat in het kort. Je begrijpt waarschijnlijk al dat Aeropuerto Barcelona op het grondgebied van de gemeente El Prat ligt, op zo’n 15 kilometer afstand van Barcelona. Het vliegveld ligt in Catalonië, de meest Noordoostelijke provincie van Spanje en grenzend aan Frankrijk.

De Luchthaven van Barcelona heeft twee grote Terminals. Terminal 1 en Terminal 2 liggen op zo’n 5 kilometer afstand van elkaar, wat ongebruikelijk is voor een vliegveld met (maar) twee Terminals. Als gevolg daarvan rijden er de hele dag door shuttlebussen af en aan waar je gratis gebruik van mag maken.

 

Een groeiend vliegveld

Barcelona International Airport is het op één na belangrijkste vliegveld van Spanje en heeft die titel gekregen door altijd in ontwikkeling te zijn. In 11 jaar tijd is het aantal verwerkte passagiers per jaar bijna verdubbeld tot ruim 50 miljoen passagiers in 2018. In plaats van uit te breiden door nieuwe Terminals te bouwen heeft het bedrijf gekozen voor modernisering van de al bestaande Terminals.

Door het bedrijf efficiënter te laten lopen is er ontzettend veel groei uit het vliegveld gehaald. Naast deze moderniseringen is er ook nog het zogenoemde ‘Master Plan’ waarbij ruim 300 hectare grond wordt verbouwd met het oog op het behalen van meer industriële en commerciële vooruitgang.

 

De algemene dagkaarten voor het openbaar vervoer

Omdat er zoveel opties zijn wat betreft verschillende vervoersmiddelen is het als toerist erg handig dat je een algemene kaart kan aanschaffen waarbij je van het ene vervoersmiddel naar het andere kan overstappen. Je kan kiezen voor een algemeen vervoer ticket voor 2, 3, 4 en 5 dagen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over steeds het juiste kaartje kopen of tevoorschijn halen.

Deze tickets zijn geldig in Barcelona en het vliegveld is er ook bij inbegrepen en je kan ze bij elk metrostation bemachtigen. Wel zo fijn als je met je kinderen op vakantie bent en maar één soort ticket hoeft aan te schaffen. Kinderen onder de vier jaar reizen in Spanje trouwens gratis!