Bezoek het historische Malaga en reis vanaf Airport Malaga

International Airport Malaga ligt in de wereldberoemde Costa del Sol. Dit is het kustgebied van de autonome Spaanse regio Andalusië en welbekend onder de vele toeristen die het gebied jaarlijks bezoeken. De vele stranden, het zonnige weer en het heerlijke Spaanse eten zijn al reden genoeg om hier op vakantie te gaan. Toch liever wat meer avontuur? Ook dan is International Airport Malaga de ideale eindbestemming vanaf Schiphol Airport.

Op nog geen 8 kilometer afstand ligt namelijk de historische en culturele stad Malaga. Hier vind je eeuwenoude invloeden van onder andere de Romeinen, Germanen en Moren terug in de architectuur van deze charmante stad.

 

De geschiedenis en het bereik vanaf International Airport Malaga

Aeropuerto de Malaga is voor Spaanse begrippen een zeer oud vliegveld. Het stamt ongeveer uit 1919 en zal dit jaar dus 100 kaarsjes mogen uitblazen (net als KLM!). Dit Spaanse vliegveld mag dan niet de grootte en het bereik van bijvoorbeeld Amsterdam Schiphol hebben, het staat wel op nummer vijf in de Spaanse lijst van meest belangrijke vliegvelden in het land. Met vermoedelijk ruim 19 miljoen verwerkte passagiers in 2019 is International Airport Malaga een snelgroeiend vliegveld.

De beste connecties zijn met andere Europese vliegvelden, waaronder London Gatwick, Manchester, Amsterdam Schiphol en Kopenhagen. Het is eigenlijk meer dan logisch dat de mensen die wat noordelijker in Europa wonen kiezen voor een zonnige vakantie in de Costa del Sol.

 

Faciliteiten vanaf het vliegveld

Vanaf International Airport Malaga zijn er goede verbindingen en veel opties. Je kan bijvoorbeeld voor het gemak van een taxi kiezen of voor het comfort van een gehuurde auto gaan. Daarnaast zijn er ook tal aan opties wat betreft het openbaar vervoer. Er gaan van het vliegveld stadsbussen, intercity bussen, lange afstand bussen en treinen. Als je voor de taxi kiest zijn er vaste en betrouwbare taxi’s die aangesloten zijn bij het vliegveld en waarbij je op vaste tarieven kan rekenen.

Dat is wel zo fijn, om in het buitenland niet voor nare verrassingen te komen staan. De taxi’s vind je bij Terminal T3, Arrivals. Ook wat betreft het huren van een auto zijn er tal aan opties. De erkende bedrijven die actief zijn op International Airport Malaga zijn: Avis, Sixt, Europcar, Record Go, Goldcar Rental en Hertz. Daar zitten een aantal welbekende namen tussen.