Je bekijkt nu Op vakantie met jonge kinderen: 3 tips voor een top vakantie!

Op vakantie met jonge kinderen: 3 tips voor een top vakantie!

Op vakantie met jonge kinderen. Het lijkt bijna of niet gezegd mag worden dat dit echt hard werken is. Je moet immers dankbaar zijn dan je op vakantie kunt gaan. Lekker een aantal weken naar Mallorca met kinderen. Dat is toch heerlijk? Dat klopt. Maar in tegenstelling tot de andere vakantiegangers, lig jij niet lekker hele dagen van de zon te genieten. Nee, je bent het overgrote deel van de tijd bezig met het entertainen van de kinderen. Ook hier gaan de slaapjes, de huilbuien, de ruzies en driftbuien gewoon door. Net als thuis, alleen dan in een compleet andere omgeving. Wij vinden dat dan ook best wel eens gezegd mag worden dat dit zwaar kan zijn. 

Maar… dat betekent natuurlijk niet dat je een vakantie met jonge kinderen uit de weg moet gaan. Want ondanks dat het vaak hard werken is, levert het ook heel veel mooie momenten en herinneringen op. En met behulp van de volgende drie tips, zorg jij ervoor dat het niet alleen een top vakantie wordt, maar ook dat je zelf wellicht een beetje aan ontspannen toe zal komen. 

Op vakantie met jonge kinderen: 3 tips voor een top vakantie!


  1. Pak tijd voor jezelf

Ben je samen met je partner op vakantie? Dan is dit het moment om het er van te nemen. Probeer echt allebei tijd voor jezelf in te plannen. Wissel bijvoorbeeld af wie er samen met de kinderen terug naar de hotelkamer gaat voor een middagslaapje. Zo kan de één lekker op de kamer een boekje lezen, bad nemen of misschien wel bijslapen, terwijl de ander lekker in de zon kan blijven liggen, baantjes kan zwemmen of misschien zelfs wel een bezienswaardigheid kan bezoeken. Wees niet bang om echt dingen alleen te doen. Dit is juist dé manier om ook zelf tot rust te komen en te ontspannen. Dat is absoluut goud waard. 


  1. De juiste locatie

Denk goed na over welke vakantie je boekt. Zo moet de accommodatie echt geschikt zijn voor je kind. Bij voorkeur een kamer die speciaal is ingericht op jonge gezinnen en waar voldoende activiteiten voor kinderen te doen zijn. Kinderhotel Brussel klinkt misschien voor volwassenen minder aantrekkelijk dan een luxe vijfsterrenhotel, maar het is natuurlijk wel top voor de kinderen. En als zij genieten, dan geniet jij ook. 


  1. Probeer het ritme een beetje los te laten

Kinderen gedijen uitstekend op structuur. Ze moeten weten wat ze van de dag kunnen verwachten en het is goed om ritueeltjes van thuis mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het naar bed gaan ritueel. Dat betekent echter niet dat je het volledige ritme van thuis over hoeft te nemen. Je kind hoeft niet elke avond om zeven uur op bed te liggen. Gaat het goed en wordt het een keer laat op het terras? Geen probleem. Kinderen zijn flexibeler dan je denkt. Zodra je het loslaat, merk je dat het je steeds beter lukt om te ontspannen met je gezin.  

Op vakantie met jonge kinderen: 3 tips voor een top vakantie!

Geef een reactie