Vliegveld Alicante – hier begint jouw vakantie!

Ben je van plan om via of naar vliegveld Alicante te vliegen binnenkort en wil jij zo goed mogelijk voorbereid zijn voor jouw vakantie? Wil jij jouw vakantie stressvrij beginnen en alleen maar genieten? Dan is het handig om je vooraf al in te lezen in wat dit mooie vliegveld te bieden heeft. Hieronder krijg je inzicht in feiten over het vliegveld en de faciliteiten en diensten waarover het vliegveld beschikt.

 

Feiten over Alicante Airport

Vliegveld Alicante ligt in de Spaanse gemeente Elche. Hier heeft het vliegveld ook zijn naam vandaan: Alicante-Elche airport. De officiële Spaanse naam van de luchthaven is echter El Altet! Toch kiezen internationals liever ervoor om gewoon Alicante airport te zeggen. Logisch, aangezien zo’n tachtig procent van de vluchten internationaal zijn. Het vliegveld werd in 1967 geopend en is een van de grootste vliegvelden in Spanje. In 2010 werden ruim 9 miljoen reizigers in het systeem van het vliegveld verwerkt en daarmee stond het vliegveld op nummer 6 als drukste luchthaven in Spanje.

 

Faciliteiten en diensten

Bij vliegveld Alicante kun je alles verwachten wat een moderne luchthaven zou moeten hebben. Onder andere kun jij na jouw reis op jouw gemak bijkomen in de rustgevende lounge terwijl je gebruik maakt van het goede WiFi netwerk. Mocht je tijdens het wachten even eropuit willen, kun jij bijvoorbeeld belastingvrij winkelen in de duty-free shop. In de vele restaurants en cafetaria’s van luchthaven Alicante kun jij een hapje eten of een heerlijk bakje koffie bestellen.

Wil jij een auto huren? Dit is geen probleem, want er zijn meerdere maatschappijen die huurauto’s aanbieden. Mocht je liever met het openbaar vervoer willen gaan, rijdt er elke 20 minuten een bus van de luchthaven naar centrum Alicante. Jouw bus ticket koop je bij de chauffeur. Zoals je ziet, hoef je nergens aan te denken als je via of naar Alicante vliegt dankzij de vele faciliteiten en diensten!